vrijdag 14 november 2014

Serie 'de schepping' deel 4

Serie: Schepping, deel 4: 4e dag: zon, maan en sterren
Lezen: Genesis 1: 14-19, kinderbijbel 'Kijk en luister deel 1, 1e hoofdstuk
Zingen: - Wie heeft geschapen de sterretjes
- Heer, onze Heer, hoe machtig is Uw Naam op heel de aarde
Activiteit: canvas schilderij zwart verven en dan beplakken met glow in the dark sterren
Les: Kennis met betrekking tot de schepping en Gods grootheid hierin. Bij deze dag leggen we de nadruk op Gods trouwe zorg: ook 's nachts zorgt Hij voor ons!

Link: kleurplaten met cijfers mbt schepping

Suggesties alternatieve activiteiten: Nachtwandeling, bezoek aan planetarium, sterrenwacht of bijv. sterrenkijkavond, voor grotere kinderen solarcooker bouwen of voor de échte enthousiastelingen: bouw een sterrenkijker.


Beschrijving:
Net als tijdens de de andere gezinsmomenten begonnen we met het lezen van het Bijbelgedeelte na het avondeten. Na de afwas gingen we aan de slag.
Tijdens de vakantie hadden we de meiden 's avonds een paar keer mee naar buiten genomen om naar de sterren te kijken. Ze waren er, net als wij, diep van onder de indruk: zoveel sterren! Zoveel zie je er bij ons thuis niet met al dat licht van de havens en industrie om ons heen! 
We begonnen dit gezinsmoment met het ophalen van deze herinnering. Ja, dat wisten ze nog bést! (Was immers ook nog maar een paar dagen geleden ;-)) Daarna herhaalden we wat de Heere de eerdere dagen geschapen had: het licht, de wolken/ water in de zee, scheiding tussen water en land, bomen en planten... Ja, en steeds volgde er op de dag een nacht. Maar in die nacht was het wel heel donker... We lieten de meiden met blauwe en zwarte verf een canvasdoek helemaal donker verven. 
Toen lazen we het verhaal uit de kinderbijbel.
Ondertussen was de verf voldoende opgedroogd en mochten de meiden de lucht met glow in the dark sterren versieren. Natuurlijk gingen deze schilderijtjes mee naar boven om naast hun bed te zetten waar ze er nu nog steeds 's avond even naar kijken. Regelmatig halen we het dan weer aan en zingen we het: "Wie heeft geschapen de sterretjes?!" Doordat dit zo'n makkelijk versje is kan Nienke ook al een beetje meezingen en de gebaren er bij maken - zo mooi om te zien!
Lydia bedacht zelf dat het vers 'Heer, onze Heer, hoe machtig is Uw Naam op heel de aarde' er ook wel goed bij paste. En ja, dat past zeker heel mooi! 

Heer, onze Heer, 
Hoe machtig is Uw Naam op heel de aarde
Heer onze Heer,
Hoe machtig is Uw Naam op heel de aarde

Zie ik de hemel, het werk van Uw hand
Zon, maan en sterren door U daar geplant
De hele aarde en alles wat leeft
Het is echt ongelofelijk dat U dit aan ons geeft!

Heer, onze Heer,
Hoe machtig is Uw Naam op heel de aarde
Heer onze Heer
Hoe machtig is Uw Naam op heel de aarde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten