Vanaf die tijd was Lydia ontzettend moe en dat was goed te merken aan haar. Toen dit maar niet over wilde gaan zijn we in het voorjaar met haar bloed wezen prikken. Ze bleek toen de ziekte van Pfeiffer te hebben, maar het was al over het hoogtepunt heen. Dat verklaarde een hoop!
Inmiddels was ik zelf hoogzwanger en kwam er van bloggen nog steeds niets - andere prioriteiten zo gezegd. Op 1 april (nee, geen grap) werd onze Joas geboren. Zijn naam betekend "Gegeven door de HEERE". Het gaat allemaal heel goed met hem, we zijn erg dankbaar en genieten heel erg van hem!
Deze foto stond op het geboortekaartje.
En deze foto maakte ik deze week, dat hele prille is er echt al weer af, hij groeit ook zó hard! Ook begint hij al steeds meer echt te lachen: heerlijk!
De afgelopen periode hebben we wel gezinsmomenten gehouden, al deden we soms wel een wat 'makkelijkere versie' (bijv. het spel 'Kwistet' of memory van plaatjes uit de kinderbijbel) omdat Lydia of ik te moe waren. Omdat we graag in serie's werken zijn we nu al een aantal maanden bezig met gelijkenissen. Zo stonden we onder anderen stil bij de volgende gelijkenissen:
- Uren-dagen-maanden-jaren (oud&nieuw)
- De brede en de smalle weg
- De goede Herder
- De verloren penning
- Gedragen op arendsvleugelen
- De farizeeër en de tollenaar
- De kaars onder de korenmaat
- De lelies op het veld
- Kijk naar de mussen (vervolg op de lelies - dit rondom Biddag: wees in geen ding bezorgd)
- De zaaier
Rondom het dopen van Joas stonden we hierbij stil: de zaterdag voorafgaand aan het dopen lazen we het boekje 'de jurk van Judy'. Hierin wordt aan jonge kinderen uitgelegd wat dopen is. De zaterdag erna stonden we stil bij de tekst 'Ik heb u bij uw naam geroepen'.
We deden hierbij de volgende verwerkingen:
- Uren-dagen-maanden-jaren (oud&nieuw): we maakten een klok (splitpennen voor de wijzers) en keken een fotoserie met foto's van het afgelopen jaar
- De brede en de smalle weg: een 'route' door huis zie voor het idee de blog van Ilse waar ik het idee van heb geleend (bedankt Ilse!)
- De goede Herder: we knutselden met watten een zacht schaapje op papier
- De verloren penning: van te voren maakte ik van papier 2 portemonnees waar ik bij elk 9 chocolademunten in stopte. Ook verstopte ik 2 munten in de kamer waarna de meiden elk een portemonnee kregen. Vervolgens mochten ze natuurlijk zoeken, de munten (die ik 'vies' had gemaakt met verf) schoonmaken (wij moeten ook 'schoongemaakt' worden om iets van de beeltenis van de Heilige Geest te laten zien) en de portemonnees versieren met stift.
- Gedragen op arendsvleugelen: een arend maken van stevig papier die (aan een touwtje) kan vliegen
- De farizeeër en de tollenaar: de handen omtrekken op papier, zie verder ook hiervoor de blog van Ilse
- De kaars onder de korenmaat: we zetten waxinelichtjes op tafel en toen een metalen kom over de ene zodat je het licht ervan niet meer zag. Vervolgens maakten we van klei waxinelichthouders.
- De lelies op het veld: we knutselden een flinke bos bloemen van papier
- Kijk naar de mussen (vervolg op de lelies - dit rondom Biddag: wees in geen ding bezorgd): we maakten vogels van papier met vleugels van de 'muizentrapjes'
- De zaaier: we zaaiden tuinkers en erwten (lekker groot voor kleine peutervingers :-))
- Ik heb u bij uw naam geroepen: naambordje maken
Op de zaterdagen voor de verjaardagen van de meiden maakte ik van elk een fotoserie van het afgelopen jaar waarbij je goed kon zien hoe ze gegroeid waren, wat ze geleerd hadden etc. Zo zagen we duidelijk de trouwe zorg van de Heere over het afgelopen jaar.
Wellicht dat ik deze gezinsmomenten nog verder uitwerk op deze blog, misschien dat ik het ook even zo houd en verder gaat bij de gezinsmomenten die we de komende tijd hopen te houden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten